top of page
Biografie: Welcome
Biografie: About
Over ons

Anneke en Maarten deelden voor het eerst het podium in 2011 tijdens de Rabo Music Sensation waar ze het nummer A Night Like This speelden. Daar voelden ze voor het eerst elkaars passie voor het uitdragen van muziek. In de jaren die daarop volgden werd Maarten vaak uitgenodigd als gastartiest door de vocal group Angels Rule waarin Anneke zingt. Jaarlijkse hoogtepunten daarin waren de Sparkling Christmas concerten in het Weijer theater en de In Memoriam concerten in de Julie Postel Kapel. Zo leerden Anneke & Maarten elkaar steeds beter kennen.

De eerste keer dat zij als duo een uitvaart begeleidden, ervoeren ze hoe bijzonder het was om met muziek een rol te spelen op zo’n belangrijk moment. Hieruit is het idee ontstaan om vaker als duo op te treden. In 2018 kregen ze meerdere aanvragen binnen voor diners, borrels en ceremonies. Vanaf dat moment gingen ze “Into the Mood”.

Anneke Miggiels

Als klein meisje stond Anneke al tussen de schuifdeuren bij familie en zong ze in de regionale finale van het Kinderen voor Kinderen songfestival. Tijdens haar middelbareschooltijd trad ze op met de schoolband Reaching for Stars en verdiende ze al wat geld bij een amusementsorkest.  

Toen werd het een tijdje stil op muziekvlak. Tijdens haar studie Culturele Maatschappelijke Vorming miste ze het maken van muziek en nam de stap om auditie te doen voor het conservatorium. Op de Jazz & Pop afdeling van het ArtEZ conservatorium in Arnhem voelde ze zich als een vis in het water en kon ze fulltime met muziek bezig zijn. Hier heeft ze veel muzikanten leren kennen en is ze ondergedompeld in verschillende muziekstijlen. Er ging een nieuwe wereld voor haar open. Ze kwam in die tijd ook terecht bij de groep "Angels Rule" waar ze haar voorliefde voor meerstemmige samenzang kon delen.

Door het zingen tijdens huwelijksceremonies van vrienden maar ook tijdens uitvaarten van familieleden kwam ze erachter dat livemuziek een waardevolle toevoeging is voor deze bijzondere gelegenheden. 

Tijdens haar studie is ze zanglessen gaan geven op de Jacobiberg in Arnhem en vervolgens heeft ze haar eigen lespraktijk in Oeffelt opgericht. Daarnaast is ze de vaste zangcoach van Kindertheater Kleine Kees in Huissen en is ze te vinden bij tal van andere projecten als zangcoach. 

 

"Ik vind het bijzonder te ontdekken wat muziek met anderen en met je zelf doet. Of ik nu zing tijdens een droevige of een blijde aangelegenheid. Ik heb altijd het gevoel dat ik mensen een goed gevoel kan geven en soms zelfs kan steunen met mijn stem. Deel mogen zijn van een herinnering maakt mij alleen nog maar meer enthousiaster om mijn liedjes met anderen te delen."

1.jpg
1.jpg
Maarten Jung

Maarten is een echte allround muzikant. Hij is begonnen met het spelen van klassieke muziek. Daarnaast was hij erg gefascineerd door de muziek van Harry Sacksioni waar hij op 12-jarige leeftijd samen mee heeft opgetreden.  

Maarten heeft daarna in veel lokale pop/rock bandjes gespeeld en is uiteindelijk bij de progressieve rockband junXion terecht gekomen.  

Vanaf dat moment is de wens ontstaan om volledig met muziek bezig te kunnen zijn. De vervolgstap was Jazz gitaar aan het conservatorium in Maastricht. Daarnaast verdiept hij zich in metal aan de Metal Factory in Eindhoven.  

 

Naast zijn opleidingen is hij met diverse projecten bezig. Zo was hij een aantal jaren muzikaal leider van popkoor de Troubadours. In 2017 heeft hij samen met hiphop artiest Linde Schöne op Lowlands gespeeld en met haar in de grote popzalen van Nederland gestaan. Regelmatig werkt hij samen met dichters, partybands en orkesten. 

 

"Met andere mensen optreden vind ik het mooiste wat er is.  

Je creëert een hecht teamgevoel waarbij je op elkaar kunt vertrouwen.  

De stemming die heerst in het publiek en op het podium leidt dan soms tot magische momenten." 

Biografie: About
Biografie: About
bottom of page